Caută
Close this search box.

Ministrul german al Justiţiei, social-democrat, condamnă ce face PSD în România

ministru german

Ministrul Justiţiei din Germania, Katarina Barley, a declarat, la întâlnirea cu reprezentanţii presei internaţionale din Berlin, că vor fi consecinţe dacă guvernul român va adopta OUG-urile pe Justiţie.

„Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român şi partidul nostru soră, fără doar şi poate”, a spus Barley, răspicat. Ea este şi camdidata a socialiştilor germani la alegerile europarlamentare.

Întrebată de DW România dacă poziţionarea reţinută a SPD faţă de acţiunile social-democraţilor români împotriva statului de drept este cauzată de raţiuni electorale, Barley a declarat:

„Am reacţionat în repetate rânduri faţă de politica dusă de PSD. Franş Timmermans, ‘Spitzenkandidat’ al social-democraţilor europeni, s-a pronunţat atât de hotărât, încât s-a trezit cu o plângere penală în România. Nimeni nu ne poate imputa faptul că nu am fi avut reacţii tranşante în ceea ce priveşte politica Partidului Social-Democrat din România.

Cu siguranţă vor fi consecinţe. Nu ştiu dacă se va ajunge la o suspendare ca în cazul partidului Fidesz al premierului ungar Orban, în PPE. Aceste decizii sunt discutate de conducerea grupului parlamentar S&D în PE.Vedem că aceste două cazuri sunt deseori invocate în paralel, PPE aici, noi acolo…

Înţeleg acest paralelism din motive de tactică electorală, înţeleg că ni se solicită să reacţionăm dur, ceea ce şi facem. Dar trebuie să vă spun sincer că aceste două cazuri sunt comparabile doar într-o mică măsură.

În Ungaria avem un regim care acţionează în afara regulilor statului de drept, atât în interiorul ţării cât şi în exterior. CSU (Uniunea Crestin-Sociala, partidul candidatului PPE, Manfred Weber) l-a invitat pe Viktor Orban în ultimii cinci ani la toate congresele.

La noi nu veţi găsi pe nimeni care curtează într-o formă sau alta colegele şi colegii români sau i-ar invita la vreun eveniment. Iar PPE a reacţionat abia după publicarea afişelor cu Jean-Claude Juncker, unul de-al lor.O spun încă o dată: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român şi partidul nostru soră, fără doar şi poate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri