Caută
Close this search box.

Momente tensionate la CCR. Tarcea: Tocmai am trimis o statistică ieri la Curtea Constituţională  care a arătat că în perioada 2003 – 2018 au fost soluţionate 170 de cauze care intră sub incidenţa legii 78/2000

înalta curte

Şefa ICCJ Cristina Tarcea a declarat miercuri, referindu-se la sesizarea lui vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache privind lipsa completurilor specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că a trimis o statistică la CCR care a arătat că în perioada 2003 – 2018 au fost soluţionate 170 de cauze privind corupţia.

„Tocmai am trimis o statistică ieri la Curtea Constituţională  care a arătat că în perioada 2003 – 2018 au fost soluţionate 170 de cauze care intră sub incidenţa legii 78/2000 (n.r. –  pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie)” a spus Tarcea.
Întrebată dacă există vreo explicaţie pentru faptul că din 2004, de la adoptarea legii 78 şi până în acest an nimeni nu a invocat nelegalitatea completurilor, Tarcea a spus că explciaţia ar fi faptul că aceste completuri sunt legale.
„Sigur că există o explicaţie: completele au fost alcătuite potrivit legii” a spus preşedintele ÎCCJ.
Cristina Tarcea a mai spus că îşi menţine opinia conform căreia Florin Iordache nu avea căderea de a sesiza acest conflict.

Un răspuns

  1. CCR trebuie desființat atâta timp cât nu este imparțială datorita judecătorilor numiți politic.Astia numai justiție nu fac.Dragnea nu va face pușcărie,nu avem o justiție curata.din punctul meu de vedere psdd și PNL și udmr ar trebui eliminate din scena politică Priviti in urma,de 32 de ani nu au făcut nimic pentru tara,absolut nimic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri