Caută
Close this search box.

Moscova anunţă că va răspunde pe potrivă la consolidarea NATO la Marea Neagră

moscova

Rusia va răspunde proporţional creşterii prezenţei militare a NATO în Marea Neagră, deoarece este atacată securitatea regională, a avertizat adjunctul ministrului de externe rus Alexander Gruşko, informează EFE.

„Bineînţeles, vom lua toate măsurile necesare pentru a neutraliza ameninţările legate de creşterea activităţii NATO în această regiune”, a afirmat Gruşko, la o reuniune a Consiliului rus pentru politică externă şi de apărare.

În opinia diplomatului rus, creşterea prezenţei militare a Alianţei în zonă „nu contribuie la consolidarea securităţii acesteia, ci ameninţă stabilitatea regională”.

„Vom reacţiona corespunzător”, a promis Gruşko şi a evidenţiat că securitatea Mării Negre ar trebui să fie garantată de ţările din regiune.

Cei 29 de miniştri de externe ai statelor membre NATO au aprobat săptămâna trecută un pachet de măsuri ce urmăreşte creşterea prezenţei militare a Alianţei în Marea Neagră pentru a contracara influenţa Rusiei în această regiune.

Proiectul promovat de SUA vizează pregătirea forţelor maritime şi de coastă ale Georgiei şi Ucrainei, vizite în porturi, exerciţii militare şi intensificarea schimbului de informaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri