Mâna dreaptă a liderului nord-coreea și omologul lui Mike Pompeo – Kim Yong-chol a fost demis din funcția de top, susține agenția de știri sud-coreeană Yonhap din Coreea de Sud citând un oficial din parlamentul sud-coreean, potrivit Reuters.

Kim Yong-chol a fost șeful Departamentului Frontului Unic, aparatul Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord care se ocupă de legăturile cu Coreea de Sud și de cele cu Statele Unite. Yonhap nu a dat nici un motiv pentru îndepărtarea lui.

Kim Yong-chol a fost reprezentantul liderului Kim. El a fost proeminent la al doilea summit între Kim și președintele american Donald Trump din Vietnam în februarie, care a eșuat pe fondul dezacordului privind încheierea programului nuclear al Nordului. El a vizitat Casa Albă în ianuarie pentru a se întâlni cu Trump.

Serviciul Național de Informații al Coreei de Sud nu a putut confirma imediat raportul. Raportul privind îndepărtarea trimisului vine după ce ministerul de externe al Nordului a declarat săptămâna trecută că nu mai dorește să se ocupe de Pompeo și că ar trebui înlocuit în discuții de către cineva mai matur.

Liderul Kim Jong-un a avertizat că eșecul discuțiilor din Vietnam riscă să revigoreze tensiunea și a spus că el a fost interesat doar să se întâlnească din nou cu Trump dacă Statele Unite ar fi arătat mai multă flexibilitate. El a dat un termen limită pentru o schimbare de atitudine.

74 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =