Caută
Close this search box.

Norica Nicolai spune că nu există niciun motiv serios pentru o nouă moțiune împotriva ministrului Justiției

norica nicolai

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, consideră demersul celor de la PNL și USR, care au depus în Senat o moțiune împotriva lui Tudorel Toader, drept neîntemeiat.

”Nu există niciun motiv serios pentru a avea o nouă moțiune împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, mai ales că acest demers este calat pe o serie de reproșuri la adresa sa, mă refer la Ordonanțele de Urgență. 
Ori aceste formațiuni, PNL și USR, se opun vehement emiterii de Ordonanțe de urgență în domeniile Codului Penal și Codului de procedură Penală, cât și în chestiunea alcătuirii completurilor de judecată de la Înalta Curte. 
Deci este o formă de a te descalifica propunând această moțiune, atâta timp cât clamezi atât în țară cât și în afara ei că aceste Ordonanțe nu sunt necesare. În acest context, nu văd niciun reproș logic care poate fi adus ministrului”, a declarat Norica Nicolai pentru PS News.

Întrebată dacă Tudorel Toader va fi obiectiv și echidistant cu Augustin Lazăr la audierile pentru obținerea unui nou mandat de procuror general, dat fiind că ministrul Justiției a demarat de ceva vreme procedura de revocare a acestuia din funcție, Norica Nicolai a fost categorică: ”Sunt convinsă de acest lucru”.

”Între Tudorel Toader și Augustin Lazăr nu este niciun conflict. Dacă cineva își face îndatoririle instituționale nu cred că intră în conflict cu cel care este subiectul acestor îndatoriri. Plus că domnul Toader nu este singur la aceste audieri, este într-o comisie, și sunt convinsă că-l va trata cu obiectivitate”, a mai spus europarlamentarul ALDE.

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple „Justiţia – victimă sigură în mâinile lui Toader”, care trebuiau să aibă loc miercuri, la ora 14.00, au fost amânate pentru lunea viitoare, 15 aprilie.

Modificarea a fost cel mai probabil impusă de faptul că ministrul Justiţiei Tudorel Toader, care, conform procedurii, ar trebui să-şi prezinte punctul de vedere faţă de moţiune, a avut miercuri programate interviurile cu candidaţii pentru funcţia de procuror general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri