Caută
Close this search box.

Noul Rapid Bucureşti, clubul privat care trăieşte din bani publici

rapid bucureşti

Locuitorii Sectorului 1 din Bucureşti rămân – chiar dacă indirect – principalii investitori la „noul Rapid Bucureşti“, chiar dacă primarul Daniel Tudorache continuă să anunţe pe bandă rulantă acţionari prezenţi şi viitori la gruparea vişinie.

E vorba despre milioane de euro investite de autorităţile publice în infrastructura destinată echipei care, în acte, aparţine unor persoane private.

Amplele lucrări de renovare executate în această primăvară la stadionul Sportul, unde joacă FC Rapid 1923 partidele de acasă în Liga 3, au fost executate de Administraţia Domeniului Public Sectorul 1, deşi baza sportivă aparţine administrativ de Sectorul 6, iar administrator este Institutul de Arhitectură.

În lipsa unei reacţii din partea directorului ADP, Alin Vieru, sau a primarului Daniel Tudorache, am căutat informaţii suplimentare la consilierii locali, cei care ar trebui să supervizeze cheltuielile angajate de edili în numele locuitorilor. „Acţiunea făcută de ADP Sectorul 1 pe stadionul Sportul nu a fost aprobată de Consiliul Local şi nu are absolut nicio justificare şi acoperire legală. Baza sportivă nu este în administrarea primăriei şi, mai mult decât atât, nici măcar nu face parte din Sectorul 1. Am aflat cu stupoare că sunt angajate resursele pentru o astfel de acţiune care serveşte un club de fotbal care, în acte, n-are nicio legătură cu noi“, a reclamat, pentru ProSport, Oliver Păiuşi, consilier local din partea USR în Sectorul 1.

Acesta a adăugat că directorul ADP Sectorul 1 a refuzat să ofere informaţii chiar şi atunci când a fost întrebat de reprezentanţii legali ai cetăţenilor, consilierii locali: „Se petrec aici nişte abuzuri cum nu vă puteţi închipui. Totul, pe banii publici, pe banii oamenilor. Primarul şi directorii din primărie se comportă de parcă ar fi stat în stat şi patroni peste Sectorul 1, ca şi cum ar fi venit ei cu bugetul public de acasă. I-am solicitat directorului ADP Sectorul 1 oficial, în Consiliul Local, să ne spună în ce bază legală a folosit angajaţii instituţiei pentru a renova baza Sportul. Nu ne-a răspuns în niciun fel“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri