Caută
Close this search box.

Ofiţerul de la Academia de Poliţie care a ameninţat-o cu moartea pe Emilia Şercan, pus sub control judiciar

Emilia Şercan

Ofiţerul de la Academia de Poliţie, suspectat că i-a trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan, a fost plasat sub control judiciar, potrivit DNA.

Procurorii din cadrul DNA -Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de joi, faţă de inculpatul Gheorghe Adrian Bărbulescu, ofiţer de poliţie în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, pentru şantaj (prev. de art. 131 din Legea nr. 78/2000).

„Actele de cercetare au fost iniţiate şi desfăşurate de către Poliţia Capitalei (DGPMB) sub supravegherea unei alte unităţi de parchet până la identificarea presupusului autor, după care, datorită funcţiei pe care acesta o deţine, respectiv ofiţer de poliţie (persoană care exercită o funcţie publică în cadrul unei instituţii) dosarul a fost declinat la DNA pentru competentă soluţionare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA, citat de News.ro.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în seara de 15 aprilie, Gheorghe Adrian Bărbulescu a transmis unei persoane, jurnalist de investigaţie – persoană vătămată, la numărul personal de telefon al acesteia, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” au obţinut titlul de doctor.

FOTO: Wall-Street

Inculpatul a ameninţat-o pe jurnalistă că, în caz contrar, aceasta va suferi acte de violenţă şi îi va fi suprimată viaţa, mai arată DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri