Caută
Close this search box.

Olosz Gergely nu poate fi extrădat pentru că instanţa maghiară nu a primit motivarea sentinţei

Olosz Gergely

Tribunalul Budapesta menţine controlul judiciar temporar valabil în următoarele trei luni pentru fostul senator UDMR, Gergely Olosz, decizia instanţei nefiind definitivă. Judecătorii nu au putut încă dezbate cererea de extrădare a politicianului din România, din lipsa documentaţiei complete, transmite MTI.

Încheierea va fi atacată cu recurs, au anunţat avocaţii lui Olosz, urmând ca o decizie definitivă cu privire la măsura coercitivă să fie luată de către Curtea de Apel Budapesta.

Autorităţile maghiare l-au arestat la mijlocul lunii martie pe Olosz, care fusese condamnat în România definitiv anul trecut şi fusese dat în urmărire nternaţională la începutul lui 2019.

Gergely Olosz a fost reţinut pe 13 martie şi se află din 14 martie sub upraveghere judiciară penală temporară, iar mişcările sale sunt urmărite prin intermediul unor instrumente tehnice.

În sensul încheierii de vineri instanţa din Budapesta atrage atenţia, prin intermediul ministerului ungar al justiţiei, autorităţilor din domeniul justiţiei din România să trimită motivarea sentinţei privative de libertate pronunţate pe numele fostului senator în data de 20 decembrie 2018.

Judecătorul de şedinţă a menţionat în motivarea încheierii că în acest caz instanţa nu are la dispoziţie “un document foarte important”, sentinţa definitivă, pronunţată în a doua instanţă.

Instanţa din România a transmis doar un fragment al sentinţei, fără informaţii cu privire la proces, iar judecătorilor din Ungaria nu le-a fost pusă la dispoziţie nici motivarea completă a sentinţei definitive. Din cauza acestor lipsuri tribunalul nu poate lua o decizie cu privire la extrădare, a arătat judecătorul.

Tribunalul Budapesta solicită autorităţilor române să rectifice lipsa documentelor menţionate mai sus, până pe 20 mai, în interesul luării unei decizii cu privire la problema de fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri