Caută
Close this search box.

Orban: E posibil să avem acțiuni comune cu președintele Iohannis la referendum

Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, nu exclude organizarea unor ”acțiuni comune” cu președintele Klaus Iohannis în campania pentru referendumul pe justiție din 26 mai. ”Suntem disponibili să acționăm împreună cu președintele, pentru a întări mesajul transmis de șeful statului”, a declarat liberalul la RFI.

Ludovic Orban ia în calcul acțiuni comune cu președintele Klaus Iohannis în campania pentru referendumul pe justiție: ”Încă nu am stabilit. Sunt convins că președintele va fi implicat activ în susținerea referendumului, are dreptul legal să fie un actor în această campanie pentru referendum și sunt convins că va fi actorul principal în această campanie, iar Partidul Național Liberal va sprijini total, cu toate forțele, acest referendum. E posibil să avem acțiuni comune, încă nu am discutat astfel de lucruri. Probabil, atunci când vor apărea astfel de acțiuni comune, ele vor fi publice, vor fi cunoscute”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis nu ar trebui să-și păstreze neutralitatea politică, liderul PNL a răspuns: ”Șeful statului nu are voie să fie membru al unui partid politic, șeful statului e reprezentantul tuturor cetățenilor români, dar președintelui României nu i se interzice să colaboreze cu formațiuni politice, pentru a asigura luarea unor decizii bune pentru societate. De altfel, între președintele României și PNL este un parteneriat, care funcționează foarte corect, avem dialog, ne consultăm, ne coordonăm și de multe ori sprijinim toate acele puncte de vedere pe care le considerăm utile pentru evoluția societății românești”.

Întrebat dacă acțiuni comune cu președintele ar însemna și prezența lui Klaus Iohannis la mitingurile PNL din campania pentru referendum, Ludovic Orban a replicat: ”Nu am discutat asupra acestui subiect cu președintele României până acum”.

”În mod evident, sunt convins că președintele are o gândire asupra modului în care intenționează să deruleze și să se implice în campania pentru referendum, în funcție de posibilele acțiuni la care putem participa și noi, pentru a întări mesajul transmis de președinte, noi suntem disponibili să acționăm împreună cu președintele”, conchide liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri