Caută
Close this search box.

Orlando ”Furioso” intră în acțiune: cere măsuri agresive care să limiteze libertatea de călătorie a românilor în UE

eugen teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici – cel mai frumos ministru care a trăit vreodată în România, așa cum se autodefinește -, insistă în proiectul său mai vechi de a limita libertatea de circulație în UE. În urmă cu patru luni, a avut o propunere controversată ca românii să aibă drept limitat de lucru în străinătate, pe baza unui singur permis de muncă, valabil pentru maximum 5 ani într-o anumită ţară. Acum, Teodorovici vine cu ideea unui “pachet agresiv” care să limiteze mobilitatea, iar mesajul este adresat oficial în mega-întâlnirea cu șefii Finanțelor din UE! Cu atâta agresivitate mai că ne amintește de ”Orlando Furioso” al lui Ariosto și Vivaldi.

Este cunoscută declarația lui Teodorovici din noiembrie 2018, când ministrul Finanțelor susţinea că românii trebuie să aibă drept limitat de lucru în străinătate, iar Opoziția i-a cerut, imediat, la acel moment demisia.

”Dacă un român primeşte drept de muncă într-o altă ţară europeană şi acesta continuă să fie reînnoit, spunea atunci Eugen Teodorovici, el nu o să se mai întoarcă niciodată înapoi în ţara de baştină.”

„Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici, citat de realitatea.net.

Acum Orlando Eugen Teodorovici vine cu un mesaj asemănător și dorește din nou să limiteze deplasarea liberă în interiorul UE, un principiu de bază al existenței Uniunii:

Ţările europene din care pleacă multă forţă de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri care să aducă o soluţie pentru mobilitatea selectivă, care duce la exodul creierelor, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la finalul celei de-a doua zile a reuniunii ECOFIN.

“Poate în timpul Preşedinţiei române voi invita ţările care trimit lucrători în străinătate la o discuţie, să vedem ce e de făcut. Ar trebuie să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluţie, pentru că nu putem să ne atingem obiectivele în situaţia actuală, de aceea discutăm acum despre scăderea competitivităţii, despre cheltuieli diferite, aspecte care sunt influenţate de această mobilitate intra-europeană. Deci trebuie să încurajăm această mobilitate, dar trebuie şi să ţinem cont de tipul de măsuri pe care trebuie să le aplicăm pentru a nu fi afectaţi noi toţi”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Acesta a precizat că situaţia mobilităţii selective în cadrul UE a fost unul din subiectele principale discutate la reuniunea miniştrilor europeni de Finanţe. (foto info.ziare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri