Caută
Close this search box.

Parlamentul European a respins candidatul Cabinetului Dăncilă la Curtea de Conturi

parlamentul european

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a afirmat că preşedinţia română a Consiliului UE a înregistrat cel mai mare eşec: Parlamentul European (PE) a respins candidatul propus de Guvernul Dăncilă la Curtea de Conturi.

”Cel mai mare eşec al Preşedinţiei române a (Consiliului – n.r.) Uniunii Europene. Parlamentul European a respins candidatul propus de Guvernul Dăncilă la Curtea de Conturi. Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins mai devreme propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziţia de membru al Curţii Europene de Conturi. Candidatul propus de Guvernul Dăncilă a fost Viorel Ştefan, viceprim-ministru fără portofoliu în Guvernul Dăncilă şi membru vechi al PSD Galaţi”, a scris pe Facebook Siegfried Mureşan.

El a precizat totuşi că România nu pierde această poziţie, ea putând fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competenţă şi să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar.

”Vedem că Guvernul României nu reuşeşte să obţină nimic în Europa, deşi deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat ţării noastre, Viorel Ştefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat.

Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reuşit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reuşeşte să obţină nici măcar ceea ce se cuvine de drept ţării noastre. A avut opt voturi pentru şi 12 voturi împotrivă. Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE”, a adăugat liberalul.

Mureşan a ţinut să mai precizeze că el nu a votat.

”Menţionez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat, de vreme de ce au fost prezenţi suficienţi membri plini şi membri supleanţi din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă”, a menţionat eurodeputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri