Caută
Close this search box.

Presa franceză după meciul dramatic cu România: ”O duminică lungă și delicioasă”

Presa din Franța a salutat victoria dramatică a echipei de Fed Cup în meciul din semifinale cu România. Jurnaliștii din Hexagon au scris despre refacerea unei perechi de vis între Caroline Garcia și Kristina Mladenovic și au remarcat susținerea formidabilă de care au avut parte la Rouen fetele din formația condusă de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

Publicația Paris Normandie a titrat pe prima pagină ”Formidabilele fete” și a pus o fotografie cu jucătoarele franceze care sărbătoresc calificarea în finala Fed Cup cu un steag uriaș. Presa din Franța a scris la superlativ despre evoluția Franței în semifinala dramatică împotriva României, câștigată cu 3-2 după un meci de dublu de infarct în care Caroline Garcia și Kristina Mladenovic au trecut de Simona Halep și Monica Niculescu.

Cel mai apreciat codian francez, L’Equipe, a ofderit doar un mic spațiu pe prima pagină întâlnirii de Fed Cup și lângă o mică poză cu Kristina Mladenovic și Caroline Garcia a titrat: ”Asocierea perfectă”. În schimb, la interior, publicația a acordat un spațiu mult mai larg meciului. Sub titlul ”Frumoasa echipă”, jurnaliștii francezi au scris că Garcia și Mladenovic, care  au jucat din nou împreună după o pauză de doi ani, au dus echipa în finala Fed Cup, acolo unde le așteaptă Australia.

Pe o altă pagină, L’Equipe titrează ”O duminică lungă și delicioasă” și scrie: ”La finalul celei de-a doua zi, interminabile și înăbușitoare, echipa Franței a întors rezultatul în fața formației României și a publicului său numeros. Pe fetele noastre le așteaptă acum marea finală din Australia, echipă care nu a mai ajuns în această fază din 1993. Lupta pentru trofeu se va da la 9 și 10 noiembrie”.

România a pierdut cu Franța, scor 2-3, în semifinalele Fed Cup și a ratat prezența în premieră în marea finală a competițiie. Astfel, Simona Halep și colegele pleacă din Fed Cup și vor reveni la această competiție abia în anul următor unde vor juca în primul tur al Grupei Mondiale. Fetele noastre vor fi cap de serie la tragerea la sorți, iar adversarul se va alege dintre Cehia, Germania, Spania și Statele Unite ale Americii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri