Caută
Close this search box.

Președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Augustin Lazăr

augustin lazăr

Președintele României a semnat ieri decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Augustin Lazăr.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ieri, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului AUGUSTIN LAZĂR, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019”, se arată în decizia CSM.

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Președintele României a semnat astăzi decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Augustin Lazăr.

Bogdan Licu a fost propus procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri