Caută
Close this search box.

Primar PMP în greva foamei. De ce protestează edilul

Primarul din Ulmeni, judeţul Maramureş, Lucian Morar, a protestat luni în faţa Ministerului Sănătăţii, intrând în greva foamei deoarece, a spus acesta, oraşul său a fost privat de un serviciu de ambulanţă din considerente „rasiale, etnice şi politice”. Primarul este membru PMP.

Lucian Morar, membru PMP, a declarat că, principala sa nemulţumire este legată de faptul că, la acest moment, în România, criteriile politice sunt principalul factor determinant în vederea alocării de fonduri în Sănătate, subliniind că va rămâne în greva foamei până când acest lucru va înceta.

„Am început de la 9 jumătate greva foamei în faţa sediului Ministerului Sănătăţii. Acest gest este un strigăt împotriva unui sistem bolnav. În 2019, în România, Sănatatea se împarte pe criterii politice. Consider că prin decizia Ministerului, oraşul Ulmeni a fost discriminat etnic rasial, etnic si politic. (..) Sunt hotărât să rămân aici până când Ministrul Sănătăţii va înceta să mai împartă sănătatea pe criterii politice. Nu vreau să mai existe discriminari în Sănătate, îmi doresc corectarea nedreptăţii făcută pentru că eu nu am culoarea politică roşie”, a declarant primarul Lucian Morar pentru MEDIAFAX.

Primarul oraşului Ulmeni a mai precizat şi că decizia ministrului Sănătăţii de a deschide o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, din judeţul Maramureş, este una influenţată strict de culoarea politică a primarului de acolo, şi mai puţin de nevoile medicale pe care oraşele le au.

„Cea mai mare dezamăgire a fost atunci cândoamna ministru a declarat acum două săptămâni ca se va deschide în comuna Ariniş, judeţul Maramureş, o staţie de ambulanţă. Asta s-a întâmplat pentru că acolo primarul este membru PSD, ba mai mult, este preşedintele primarilor PSD din Maramureş, pe când primarul din Ulmeni e de altă culoare politică. (…) Sunt siderat de decizia Ministerului Sănătăţii, comunicată public prin canalele media judeţene cu prilejul inaugurării Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte, de a înfiinţa o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, judeţul Maramureş, în condiţiile în care U.A.T. Oraş Ulmeni a început acest demers justificat în anul 2011 şi nu a primit răspuns favorabil. Am transmis solicitări privind înfiinţarea unei staţii sau substaţii de ambulanţă în oraşul Ulmeni, judeţul Maramureş, începând cu anul 2011”, a mai spus Lucian Morar.

Primarul a ţinut să precizeze şi faptul că, situaţia e cu atât mai complicată cu cât oraşului Ulmeni îi este arondat un număr de 7 sate, iar în zonă, nu există nicio substaţie a Serviciului de Ambulanţă şi nici vreun spital care să poată gestiona urgenţele, cea mai apropiată unitate spitalicească fiind la Baia Mare, la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri.

„În oraşul Ulmeni a existat staţie de ambulanţă, încă de pe vremea când era comună, iar în anul 2005 a fost desfiinţată. Oraşului Ulmeni, judeţul Maramureş îi sunt arondate un număr de 7 sate: Tohat, Chelinţa, Ţicău, Arduzel, Someş-Uileac, Vicea, Mânău, iar pe traseul Baia Mare – Ulmeni nu există nici o substaţie a Serviciului de Ambulanţă Maramureş, care să deservească cu maximă operativitate urgenţele din oraşul Ulmeni şi localităţile mai sus menţionate”, a mai precizat Morar.

Lucian Morar a concluzionat, spunând că Ministerul Sănătăţii trebuie să-şi clarifice neapărat poziţia faţă de luarea acestei decizii, întrucât înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă într-o comună (Ariniş) şi nu în singurul oraş al acestei zone, Ulmeni, ar reprezenta „o premieră nefericită”.

Un răspuns

  1. rezultat mizerabil de la Ciuma rosie si baba Antonescu cel batran 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri