Caută
Close this search box.

Primele provocări pentru Trump din partea propriului partid pentru campania din 2020. Va fi renominalizat?

donald trump

Președintele american Donald Trump se confruntă cu o provocare din partea propriului partidului înaintea alegerilor pentru Casa Albă de anul viitor, relatează BBC.

Fostul guvernator din Massachusetts Bill Weld a devenit primul republican care l-a provocat pe Trump pentru 2020. Weld, în vârstă de 73 de ani, a lansat un video de campanie care contrastează stilului actualului președinte. Dar acesta se confruntă cu o bătălie în ascensiune pentru a prelua un partid republican care a fost refăcut în imaginea lui Trump.

Weld a fost guvernator al Massachusetts în perioada 1991-1997 după ce a slujit în departamentul de justiție al președintelui Ronald Reagan. În timpul alegerilor prezidențiale din 2016, a fost asociat cu biletul liberalist. „Chiar cred că dacă avem încă șase ani din aceleași lucruri pe care le-am avut la Casa Albă în ultimii doi ani, aceasta ar fi o tragedie politică”, a spus el la CNN. „Deci mi-ar fi rușine de mine dacă nu mi-aș ridicat mâna și aș candidat”. Videoclipul campaniei lui Weld își prezintă acreditările transnaționale de partid ca un republican care a fost ales în fortăreața democratică din Massachusetts. Prezentarea de trei minute contrastează cu înregistrările provocatoare ale lui Trump. Videoclipul se termină cu sloganul „O America mai bună începe aici”.

Dar subliniind cotele destul de mici pentru el, liderii partidului i-au respins imediat campania. „Orice efort de a contesta numirea președintelui este obligat să meargă absolut nicăieri”, a afirmat în declarație Comitetul Național Republican. Potrivit celui mai recent sondaj Gallup, 89% dintre alegătorii republicani aprobă președintele.

Campania lui Trump a declarat duminică că a ridicat peste 30 de milioane de dolari în primul trimestru al acestui an lăsând mult în spate armele politice de război ale candidaților individuali democrați.

Fostul guvernator de Florida, Jeb Bush, care a fost înfrânt de Trump în timpul alegerilor din 2016, a cerut recent ca un republican care să-l elimine pe președinte anul viitor. Fostul guvernator al statului Ohio, John Kasich, și guvernatorul din Maryland, Larry Hogan, au fost de asemenea menționați în ultimele luni ca potențiali provocatori de partid la adresa lui Trump.

Anul viitor, alegătorii republicani și democrați vor organiza alegeri cunoscute ca primare pentru a alege purtătorul standard al partidului lor pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Ședințele președinților nu se confruntă, de regulă, cu provocatorii interni, și numai câțiva au fost vreodată refuzați de renominalizat de către partidul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri