Caută
Close this search box.

PSD, după consultările de la Cotroceni: Parlamentul va aviza favorabil organizarea referendumului

”Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui Iohannis privind referendumul”, a anunțat vineri deputatul PSD Eugen Nicolicea, după consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pe tema referendumului pe justiție

PSD a trimis la consultările de la Cotroceni o delegație compusă din deputatul PSD Eugen Nicolicea și din foştii deţinuţi politici Ioan Muntean şi Marin Iancu.

„Dânşii au fost deţinuţi politici şi au fost în închisoarea de la Aiud. În plus, domnul Iancu e şi revolţionar. A făst pe baricade la Universitate şi o fiică a sa a fost împuşcată mortal la Sala Dalles. (…) De asemenea întrebările despre referendum pe care nu le avem încă, dânşii au vrut să sugereze una sau două întrebări şi anume dacă la 30 de ani de la Revoluţie persoanele care au sprijinit torţionarii pot să ocupe acea funcţie de procuror general”, a declarat Eugen Nicolicea, după consultări.

Ioan Muntean, fost deţinut închis în Penitenciarul Aiud în regimul comunist, cel care l-a acuzat recent pe procurorul general Augustin Lazăr că i-a amânat de două ori eliberarea condiţionată, a anunţat vineri că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să-l revoce din funcţia de procuror general pe Augustin Lazăr:

„În 1980 am fost condamnat de Tribunalul Timişoara la 8 ani temniţă grea. Am fost depus la Aiud. Acolo comandantul penitenciarului mi-a băgat regim restrictiv. Din acest pluton făcea partea şi Augustin Lazăr, actualul procuror şef al României. El m-a amânat de două ori şi o dată a ieşit la raport să declarare că sunt vinovat. (…) Am cerut domnului preşedinte să semneze decretul ca să îl revoce din funcţie şi mi-a spus că o să vadă”, a declarat, la Palatul Cotroceni, Ioan Muntean, citat de Mediafax.

La rândul său generalul în rezervă Marin Iancu l-a acuzat pe Augustin Lazăr că este lipsit de „cultul umanităţii”:

„Am fost deţinut politic, iniţial 10 ani mi-au dat. Mi-au dat 2 la recurs şi am rămas la 8 ani. Trebuia să execut la capăt. Mi-au dat 5 ani, am executat 5 ani trei luni şi 18 zile. Cu 12 zile înainte mi-au dat drumul, au zis condiţionat. Am fost amânat de patru ori, nejustificat. Am participat acolo la activităţile culturale, dar mi-au scris acolo timp insuficient pentru reeducare. În legătură cu Lazăr, nu ştiam cine e şi nici nu am fost curios să aflu. Când am văzut că au prezentat lista cu foştii deţinuţi politici, m-au sunat colegii şi mi-au spus te-am văzut pe listă. Atunci m-am uitat pe documente. Mă interesa doar să fiu liber, numai că acest om lipsit de cultul umanităţii, neavând posibilitatea să stau de vorbă, că aveam copii, nevastă, acest om a tras acolo şi am făcut încă 4 ani de zile lipsit de libertate. Iar pe 11 septembrie, împreună cu încă 6 deţinuţi politici am făcut la Viena conferinţa pentru cooperare şi securitate şi am reuşit să trimit într-adevăr prin Ambasada americană, atunci am trimis la corpul diplomatic de la Viena, Securitatea a luat foc şi cinci dintre noi au fost trimişi în America. Aici am rămas doar noi, eu şi Radu Filipescu”, a declarat, la Palatul Cotroceni, Marin Iancu.

Un răspuns

  1. Buna sa va fie inima. Pe care poarta a intrat? Pentru ca daca nu este cea Buna, nu este valabila informatia. Dar care poarta este buna si care este poarta era, cand este vorba de palat-ul Cotroceni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri