Social-democraţii au transmis, marţi, într-un comunicat, că este imoral şi inacceptabil ca preşedintele Klaus Iohannis să vorbează despre Sănătate şi să atace PSD pentru că nu construieşte spitale, când PNL a închis zeci de spitale redeschise ulterior de guvernarea PSD.

Comunicatul integral al PSD

„PSD consideră că atacul preşedintelui Klaus Iohannis privind acţiunile guvernului PSD în domeniul Sănătăţii denotă o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din România. Este absolut inacceptabil ca tocmai Iohannis să atace PSD că nu construieşte spitale, în condiţiile în care PNL, partidul care îl susţine în campania prezidenţială, a închis zeci de spitale din România, redeschise apoi în guvernarea PSD.

Este intolerabilă insinuarea preşedintelui Iohannis că PSD nu face nimic pentru personalul medical, deşi toată lumea ştie că PSD a acordat cele mai mari creşteri salariale în acest sector, oprind practic exodul medicilor şi asistenţilor din ţară. Ipocrizia prezidenţială e cu atât mai mare în condiţiile în care românii îşi amintesc bine că PNL a tăiat cu 25% salariile celor care lucrează în Sănătate, spunându-le medicilor şi asistentelor să îşi caute de lucru în străinătate. Este deci cel puţin imoral ca tocmai Iohannis şi PNL să abordeze acest subiect al veniturilor personalului medical.

În 2019, guvernul PSD a alocat pentru Sănătate cel mai mare buget din istoria României, 46,6 miliarde lei, cu 16 miliarde lei mai mult decât a alocat în 2016 guvernul Cioloş, susţinut de Iohannis şi PNL.

Guvernul PSD va utiliza toate cele 150 de milioane de euro de care dispune România pentru construcţia a trei spitale regionale, al căror cost a fost estimat la 1,2 miliarde euro. În acest sens, Guvernul a început discuţiile la Comisia Europeană ca procentul finanţării nerambursabile să fie majorat la cel puţin 85% din costul total.”

103 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Este imoral ca voi PSD-ul un partid de infractori, condusi de un penal ordinar sa va aflati la carma tarii! La puscarie cu voi ordinarilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 9 =