Caută
Close this search box.

PSD şi ALDE au şi început să încalce regulile privind publicitatea electorală

psd

La nici 24 de ore de la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, apar primele imagini cu încălcări ale prevederilor legale pentru panotajul electoral.

„În prima seară de campanie electorală, membrii și voluntarii USR-PLUS s-au organizat și au pus afișe în toată România, pe toate panourile legale. Câte unul singur. (…) Echipa de campanie comună USR-PLUS a dat instrucțiuni stricte: un singur afiș, așa e legea. O respectăm. Doar noi”, a scris candidatul Alianței 2020 USR-PLUS Cristian Ghinea.

El postează și o fotografie cu un panou pe care sunt lipite mai multe afișe ale PSD și ALDE, deși legea prevede că pe fiecare panou un competitor electoral poate lipi doar un afiș.

UPDATE: Și deputatul USR Cătălin Drulă acuză celelalte partide că au încălcat atât regula potrivit căreia fiecare competitor poate lipi un singur afiș pe panou, dar și că au început această acțiune încă de vineri, cu câteva ore înaintea debutului oficial al campaniei.

„Ca șef de campanie știu câtă muncă intră să faci lucrurile organizat și cinstit. Cât voluntariat și pasiune din partea unor oameni care la noi chiar cred în ce fac și care trag pentru România. Pe de altă parte avem acești borfași care distribuie pliante false cu calomnii, se șterg pe pantofi cu legea și lipesc afișe fără număr. Atâta știu, atâta pot. Ei cu hoția, noi cu România”, a scris Drulă pe contul său de Facebook.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început oficial astăzi, la ora 0.00. Până ieri, la miezul nopții, toate bannerele au trebuit să dispară, pentru că, în timpul campaniei, sunt permise numai afișele de maximum 0,5 pe 0,3 metri, care vor fi montate doar în locurile stabilite de primării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri