Caută
Close this search box.

Raluca Turcan acuză Comisia Iordache că a votat pentru amnistia VIP-urilor, în special pentru albirea lui Dragnea

raluca-turcan

Comisia lui Iordache a votat pentru amnistia VIP-urilor, de care vor beneficia toţi infractorii care cer rejudecarea în completurile de 5 judecători, pentru că faptele mai vechi de 9 ani vor fi prescrise, declară prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

„Comisia lui Iordache a votat pentru AMNISTIA VIP-urilor! Comisia Iordache s-a reactivat brusc după mai bine de 4 luni. La turaţie maximă, PSD şi ALDE au votat: reducerea termenelor de prescripţie de la 8 la 6 ani; reducerea termenelor speciale de prescripţie de la 16 la 9 ani

. De aceste «CADOURI LEGALE» vor beneficia toţi infractorii care cer rejudecarea în completurile de 5 judecători, pentru că faptele mai vechi de 9 ani vor fi prescrise”, susţine Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL aminteşte, potrivit News.ro, că sunt nume grele care au suferit condamnări şi care vor scăpa cu dosarul albit şi banii în conturi.

„Frăţia corupţilor e puternică şi acţionează la ordin. La ordinul direct al lui Liviu Dragnea. Florin Iordache a rezolvat, prin vot în Comisie, ceea ce nu au reuşit avocaţii lui Dragnea, Tudorel Toader sau Viorica Dăncilă”, mai afirmă Turcan.

Ea precizează că PNL a propus suspendarea şedinţei şi aşteptarea punctelor de vedere de la Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi de la GRECO, precum şi votul românilor la referendumul din 26 mai.

Stelian Ion: Se schimbă cursul dosarului penal pe care îl are dragnea la ÎCCJ

„Avem un vot dat în comisia specială Iordache de pe o oră pe alta, aş putea spune, referitor la modificarea Codului penal. Este dramatic, din punctul nostru de vedere, pentru că se încalcă în picioare nişte principii fundamentale, unul dintre ele acela că dacă ai greşit, dacă ai săvârşit o infracţiune, să apari firesc în faţa judecătorilor şi să răspunzi.

Liviu Dragnea, prin aceste modificări de astăzi, îşi schimbă cursul dosarului penal pe care îl are pe rolul ÎCCJ, pentru că s-a modificat inclusiv articolul în baza căruia a fost condamnat la 3 ani şi jumătate cu executare.

Acesta este lucrul pe care nu-l pot înţelege oamenii de bună-credinţă, oamenii cinstiţi: cum e posibil să săvârşeşti nişte infracţiuni şi să scapi de dosarele penale modificând legislaţia pentru tine şi pentru prietenii tăi.

Este inimaginabil. Mai rămâne ca PSD să modifice şi Cartea cărţilor şi Biblia în acea poruncă ‘să nu furi’, să abroge şi de acolo acest păcat capital, până la urmă”, a afirmat Stelian Ion, după şedinţa comisiei speciale Iordache.

Comisia specială a Parlamentului s-a reunit marţi pentru a dezbate proiectele de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală.

La şedinţă a venit şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, căruia Florin Iordache i-a reproşat că a venit neinvitat şi că nu a dat OUG pentru Codurile penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri