Un politician austriac a publicat o poezie în care îi compară pe imigranţi cu şobolanii, gest care a declanşat un imens scandal care a trecut de graniţele ţării.

Christian Schilcher era viceprimar în oraşul Braunau, din partea Partidului Libertăţii, de extremă-dreaptă. El a publicat în ziarul formaţiunii un poem pe care l-a scris pentru a-şi expune viziunea sa asupra imigranţilor care solicită azil în Austria. Schilcher a avertizat asupra ameninţării pe care o reprezintă amestecarea culturilor pentru naţiunea austriacă.

În urma scandalului creat, partidul său a decis să-l dea afară. Confruntat cu retragerea sprijinului politic, controversatul politician a demisionat de la primărie, potrivit tvr.ro. El şi-a cerut scuze şi a spus că nu a vrut să jigneasca, ci doar să provoace.

Poezia “Şobolanul de oraş” a produs o puternică indignare în societate. În scandal a intervenit şi premierul Sebastien Kurz, care a cerut explicaţii din partea partidului. El a apreciat că poezia este scandaloasă, inumana şi rasistă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 6 =