Caută
Close this search box.

Şeful DNA Constanţa dă în judecată vuvuzelele de fake news ale PSD

andrei bodean

Şeful DNA Constanţa, Andrei Bodean, a dat în judecată Antena 3 și Evz.ro, după ce acestea au publicat o serie de articole cu acuzații grave la adresa magistratului.

Procurorul era acuzat că a arestat un avocat din Constanța doar pentru că soția acestuia i-ar fi respins avansurile sexuale lui Bodean. Dosarul a fost înregistrat în 28 februarie la Tribunalul Cluj (679/117/2019).

Andrei Bodean a fost delegat la șefia DNA Constanța în 1 octombrie 2018, iar la 1 aprilie 2019 a fost reconfirmat în funcție. Procurorul a semnat scrisorile magistraților împotriva modificărilor legilor justiției, a participat la proteste și a candidat la șefia DNA împotriva Adinei Florea, cea care conduce de facto Secția de Investigare a magistraților.

Bodean a instrumentat dosare importante în Constanța, printre care și cel în care a fost condamnat definitiv Nicușor Constantinescu sau cel în care Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani și jumătate, în primă instanță (terenurile subevaluate din Mamaia).

Într-unul dintre articole, Mirel Curea, redactor-șef al Evz.ro, a afirmat că avocatul Sorin Calaigii a ajuns la pușcărie pentru că soția lui l-a respins pe procurorul DNA. Calaigii a fost condamnat la pedeapsă cu executare, atât pe fond, cât și definitiv, pentru trafic de influență:

”Dacă soția avocatului constănțean ar fi cedat avansurilor sexuale ale procurorului DNA Andrei Bodean și ar fi acceptat să se culce cu el, cel mai probabil astăzi avocatul ar fi fost acasă, și-ar fi văzut de familie, de profesie, de viață, și-ar fi crescut liniștit și încrezător în viitor copila. Pentru că tânăra și frumoasa sa soție nu a acceptat asta, astăzi, avocatul este în pușcărie”.

Mirel Curea a semnat mai multe articole în care îl numea pe Bodean ”Zdreanță” și ”Portocală” (aluzie la fostul procuror DNA Mircea Negulescu).

După apariția primului articol, procurorul de la Constanța a cerut CSM să îi fie apărată reputația. DNA a inițiat un demers similar, cerând CSM să verifice dacă informațiile publicate de Evz.ro și Antena 3 sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar.

CSM a admis cererea lui Bodean și a dat dreptate DNA. Inspecția Judiciară a considerat afirmațiile ”de o gravitate extremă”, ”prezentate trunchiat, într-o manieră tendențioasă” și nesusținute cu probe.

CSM a considerat că reputația profesională a procurorului a fost afectată, însă Mirel Curea a contestat decizia la ÎCCJ. Instanța a stabilit definitiv că procurorului i-a fost afectată reputația, dar Evz.ro a continuat să publice articole cu aceleași acuzații la adresa procurorului.

Materialele publicate de Evz.ro au fost preluate de Antena 3, la emisiunea moderată de Mihai Gâdea, Tv Neptun (televiziunea din Constanța fondată de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky), gazetadecluj.ro, știripesurse.ro.

Alături de Antena 3, Evz.ro, TV Neptun și gazetadecluj.ro (Bum Media) au mai fost dați în judecată și Simona Ionescu, Mirel Curea, Mihai Gâdea, Roland Cătălin Pena, Ionuț Mureșanu, Dan Dumitru, Adela Badea, Gabriela Bădilă, Liviu Man, Tudor Horațiu Borșe, Carmen Gorgan, avocatul Sorin Calaigii și societățile European Business Environment SRL (știripesurse.ro), SC Amos AS Serv.

Andrei Bodean (39 de ani) a trimis în judecată nume importante din Constanța, majoritatea primind condamnări definitive. Printre acestea s-au numărat Nicușor Constantinescu (care ispășește o pedeapsă definitivă), Radu Mazăre (6 ani și jumătate, în primă instanță), primari de municipii, șefi de instituții, polițiști, oameni de afaceri, avocați etc. Procurorul a fost poreclit de Nicușor Constantinescu ”Zorro de Dobrogea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri