Caută
Close this search box.

Senatorii juriști au lipsit de la ședința în care trebuia discutată cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu

călin popescu Tăriceanu

Comisia juridică amână din nou o decizie privind solicitarea DNA de aprobare a începerii urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorii jurişti au lipsit de la şedinţă, iar preşedintele comisiei, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că oricum nu există un termen limită până la care trebuie întocmit raportul.

Solicitarea DNA este pe masa senatorilor jurişti de 5 luni, timp în care a tot fost amânată. Ultima dată, senatorii au solicitat prelungirea perioadei de studiere a dosarului trimis de DNA, care are mii de pagini.

Tăriceanu a declarat recent că doreşte soluţionarea cât mai rapidă a situaţiei.

Potrivit DNA, liderul ALDE ar fi primit indirect, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Tăriceanu se află în aceste zile în Statele Unite ale Americii.

Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice din Senat, senator PSD: „Nu se pune problema de a ne grăbi sau a încetini procesul. El va fi gata când toți colegii vor fi studiat deja dosarul. Nu avem un termen stabilit de lege în care să propunem plenului Senatului o anumită soluție. De altfel, să nu uităm că discutăm de fapte care s-au întâmplat în urmă cu 10-12 ani, cred”.

George Edward-Dircă, senator USR: „Nu există o sancțiune pentru tergiversarea acestui dosar, el poate fi tergiversat fără o dată-limită, cred că se încearcă tergiversarea până, eventual, faptele vor fi prescrise”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri