Caută
Close this search box.

Spion prin detașare. Prințul William a petrecut trei săptămâni cu serviciile secrete britanice

Ducele de Cambridge a petrecut trei săptămâni „umilitoare” în plasamentele de lucru a celor trei agenții britanice de securitate și de informații, relatează BBC.

MI5, MI6 și GCHQ au fost „pline de oameni zi de zi făcând cea mai extraordinară muncă pentru a ne menține în siguranță”, a spus prințul William.

Șeful GCHQ, a contra-terorismului, a spus că ducele a lucrat „extrem de greu”. Acesta a învățat despre riscurile pentru securitatea și economia națională a Regatului Unit, a spus Palatul Kensington. El a observat, de asemenea, echipele de combatere a terorismului care analizează informații și efectuează investigații. Detașarea prințului s-a încheiat sâmbătă.

„Petrecerea timpului în interiorul agențiilor noastre de securitate și de informații, înțelegerea profundă a contribuției vitale pe care o au pentru securitatea noastră națională, a fost o experiență cu adevărat umilitoare”, a spus el. Personalul agențiilor de securitate și de informații „lucrează în secret, adesea nici măcar nu pot spune familiei și prietenilor despre munca pe care o fac sau despre stresul cu care se confruntă”, a continuat el. El a adăugat: „Toți le datorăm recunoștința profundă pentru munca dificilă și periculoasă pe care o fac”. Declarația prințului William vine după ce regina a celebrat centenarul GCHQ-ului mai devreme în acest an prin vizitarea fostului sediu al acesteia Watergate House din Londra.

Șeful operațiunilor de combatere a terorismului de la GCHQ, care este anonim, a spus într-o declarație: „William a muncit extrem de greu să se încorporeze în echipă și s-a ținut confortabil în rândul unor analiști și operatori de înaltă calificare. Înălțimea Sa Regală a pus niște întrebări probante și a demonstrat o înțelegere reală a misiunii noastre”.

Amenințarea pentru Marea Britanie împotriva terorismului internațional este în prezent clasificată ca fiind severă, ceea ce înseamnă că un atac terorist este „foarte probabil”. Șeful MI6 a avertizat în februarie că grupul Stat Islamic se pregătea pentru mai multe atacuri, în ciuda înfrângerii sale militare în Siria. Iar în ianuarie, fostul șef al MI5, baronesa Manningham-Buller, a avertizat că părăsind Uniunea Europeană fără o înțelegere ar face Marea Britanie „mai puțin sigură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri