Caută
Close this search box.

Surprize chiar înainte de europarlamentare: Remaniere guvernamentală în Polonia

Partidul de guvernământ din Polonia, Lege și Dreptate (PiS), poate organiza o remaniere guvernamentală în perioada premergătoare alegerilor pentru Uniunea Europeană din mai, a declarat șeful de birou al premierului, potrivit Reuters.

Michal Dworczyk a declarat că nu poate spune cine și-ar putea pierde sau schimba locul de muncă atunci când a fost întrebat dacă ministrul de finanțe Teresa Czerwinska ar putea fi vizată în cadrul planului. Luna trecută, site-ul polonez wPolityce.pl a raportat că Czerwinska și-a prezentat demisia, însă a fost respinsă. Cotidienele  poloneze au declarat că ministrul de finanțe a fost preocupată de planurile PiS de a majora cheltuielile sociale înainte de votul UE și de alegerile naționale poloneze în cursul acestui an. Czerwinska a descris speculațiile despre demisia ei ca fiind „extrem de exagerate”.

„Opțiunea de reconstrucție a guvernului înainte de alegeri este serios luată în considerare”, a declarat Dworczyk într-un interviu acordat televiziunii private TVN24. „Nu pot respinge sau confirma nici un nume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri