Caută
Close this search box.

Surse: Ce întrebări ar fi pregătit Iohannis pentru referendum

iohannis

Cel mai probabil astfel vor arăta două dintre întrebările pe care le vom găsi pe buletinul de vot de la referendumul pe justiţie, declanşat de preşedintele Klaus Iohannis:

„Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

„Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a OUG-urilor pentru infracțiuni, pedepse și organizare judiciară?”

Întrebările au fost gândite astfel încât răspunsul să fie „Da!”, potrivit unor surse citate de digi24.

Liberalii i-au promis preşedintelui Iohannis că vor încerca să mobilizeze cât mai mulți români la Referendumul din 26 mai. Unul dintre sloganurile pregătite pentru campania electorală este ” Spune DA la referendum!”

Preşedintele României le-a spus partidelor din opoziție, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, ca va semna decretul pentru convocarea referendumului pe 25 aprilie, cu o zi înainte de începutul campaniei electorale.

Klaus Iohannis a discutat cu PNL şi USR despre inițiativa „Fără penali în funcții publice”. A explicat că referendumul nu va conține o întrebare care să aibă legătură cu inițiativa cetățenească, pentru că demersul USR va intra în procedură parlamentară şi se va încheia obligatoriu cu un referendum pentru modificarea Constituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri