Caută
Close this search box.

Tăriceanu, într-o situaţie jenantă în povestea cu fiul disidentului Gh. Ursu, care-l acuză de minciună: E îngrozitor!

călin popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu recunoaște că nu i-a fost profesor fiului disidentului Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, și că nici nu l-a cunoscut.

Joi seara, la Digi24, președintele ALDE declarase că Andrei Ursu i-a fost student și că îi împărtășise, cu mare frică, tragedia prin care trecea familia sa.

Andrei Ursu a negat categoric că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student. Mai mult, l-a acuzat pe politician de minciună intenționat construită, cu scopul de a dezinforma și spune că e o „manevră politicianistă dezgustătoare”.

„Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare – știți toată istoria – mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era… se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă…”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Totuși, spune șeful ALDE, eroarea pe care a făcut-o „nu merită (…) reproșuri atât de tăioase”.

„Atât timp cât mi-am asumat cu fermitate această bătălie, nu văd ce capital politic aș fi putut obține doar relatând o discuție de acum aproape 40 de ani cu fiul unui mare disident.

A mă acuza de „manevre insalubre” înseamnă a crede că eu aș fi mizat total și nejustificat pe complicitatea dvs. în perpetuarea a ceea ce numiți o minciună abjectă, că nu aș fi luat în calcul nicio clipă o reacție a dvs. mai mult decât firească de dezmințire, ceea ce s-a și produs, de fapt. Chiar credeți că aș fi putut fi atât de naiv?”, a mai scris Tăriceanu.

Andrei Ursu: E ceva strigător la cer!

Într-o scrisoare trimisă ca reacție la această declarație, fiul disidentului anticomunist arăta că „nu e plauzibil că pe domnul Tăriceanu îl înșală memoria. Aceste lucruri nu se uită și cu atât mai puțin pot fi construite „din greșeală”, printr-o festă a unor amintiri în derivă.

Este evident că domnul Tăriceanu a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică. El dorește să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident.

Se erijează nu doar într-un profesor al meu (care n-avea cum să fie), dar – printr-o insalubră manevră oportunistă – chiar într-un apropiat al meu, deosebit de intim, în care aș fi avut atâta încredere, încât să-i fi confiat informații despre soarta tatălui meu ucis de Securitate!”, acuză fiul disidentului anticomunist.

„Mi se pare un lucru îngrozitor. Nu mi-a venit să cred cu ce aplomb a făcut această afirmație care îmi dă de gândit, chiar e de speriat cum poate să mintă cu atâta nonșalanță și convingere. Nu mi-a fost niciodată profesor. E ceva strigător la cer. Încearcă să-și crească în acest fel credibilitatea la public, să creadă ca acest om avea legături cu disidenții”, a spus apoi Andrei Ursu într-o intervenție la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri