Caută
Close this search box.

Tăriceanu spune că Nicolicea ar putea fi votat de Parlament la Justiţie, dacă Iohannis pune piedici

călin popescu Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că actuala Coaliţie are în vedere o restructurare a Guvernului în Parlament prin care să evite eventuale piedici puse de preşedintele Klaus Iohannis în numirea unor miniştri.

„Vedem ce urmează în continuare. (…) Avem în vedere această posibilitate de a face o restructurare a guvernului care să îi permită premierului o mişcare mai amplă şi care să evite piedicile pe care ar putea să le pună preşedintele”, a spus Tăriceanu miercuri seara, la Antena 3.

El a explicat însă că, spre deosebire de numire, revocarea unui ministru nu poate fi „contracarată” de preşedinte.

„Revocarea unui ministru este atributul exclusiv al premierului. Această decizie nu poate fi contracarată de preşedinte. Este o decizie a CCR explicită, clară în acest sens.

Unde poate preşedintele să intervină? Este evident, la faza următoare, şi anume, la numire, unde prin adăugire la Constituţie în 2007 Curtea a scos o normă suplimentară care îi dă preşedintelui dreptul să refuze o dată numirea unui ministru, în mod justificat.

În ceea ce priveşte decizia doamnei prim-ministru de revocare a unui ministru, preşedintele nu este în cărţi, în joc, el trebuie numai să semneze decretul de revocare”, a argumentat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Amintim că Tudorel Toader încă nu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri