Senatorii ALDE vor vota împotriva moțiunii simple, prin care Opoziția cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. O spune la RFI liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu. El precizează că mai important de atât este ca Parlamentul să modifice Codurile Penale, în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Călin Popescu Tăriceanu declară că ”important este să existe această revizuire a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, care au fost adoptate fără o dezbatere în Parlament, prin asumarea răspunderii, au fost modificate în anii trecuți prin Ordonanță de Urgență și am ajuns unde am ajuns, adică am ajuns într-o situație în care în justiție au apărut extraordinar de multe abuzuri, de grave greșeli, de lucruri care nu se întâmplă nicăieri într-un adevărat stat de drept, adică protocoale secrete de colaborare între serviciile de informații și procurori, sute de mii de telefoane ascultate, echipe mixte de anchetă, înlocuirea Poliției Judiciare cu activitatea serviciilor, rapoarte pe care trebuie să le facă procurorii către serviciile secrete și așa mai departe. Vedem ce s-a întâmplat la DNA Ploiești, la DNA Bihor, la DNA Brașov, practicile pe care le-au utilizat procurorii de acolo similare cu cele utilizate în anii 50 și 60 de tristă amintire”.

Cum vor vota senatorii ALDE la moțiunea simplă anti-Toader? ”N-am discutat cu colegii mei, dar în ceea ce mă privește și acesta e punctul meu de vedere, nu găsesc util să le servim celor din Opoziție pe tavă un cadou, deci noi vom vota împotrivă”, spune liderul ALDE

144 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here