Caută
Close this search box.

Tranzacție de divorț de aproape 36 de miliarde de dolari. Fosta soție a șefului de la Amazon „aterizează” în top trei al celor mai bogate femei din lume

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și soția sa, MacKenzie, au finalizat joi cea mai mare tranzacție de divorț din istorie, lăsându-l cu 75% din acțiunile lor comune în gigantul tehnic și oferindu-i aproape 36 de miliarde de dolari în acțiuni, potrivit AFP.

MacKenzie Bezos a declarat că va oferi toată cota sa în „The Washington Post” și compania de explorare a spațiului Blue Origin soțului ei – cel mai bogat om din lume – precum și controlul votului asupra stocului său rămas în Amazon.

Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, și MacKenzie, în vârstă de 48 de ani, nuvelistă, s-au căsătorit în 1993 și au patru copii. Jeff Bezos a fondat Amazon în garajul din Seattle în 1994 și l-a transformat într-un colos care domină comerțul online cu amănuntul.

Într-o declarație cu Comisia americană pentru valori mobiliare și burse, Amazon, care are o capitalizare de piață de aproximativ 890 de miliarde de dolari, a declarat că MacKenzie Bezos va controla patru la sută din acțiunile lor comune ale companiei. La prețul curent al acțiunilor Amazon, acestea ar fi în valoare de aproximativ 35,6 miliarde de dolari. Potrivit revistei „Forbes”, înțelegerea de divorț face ca MacKenzie Bezos să fie în top trei al celor mai bogate femei din lume după moștenirea L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers și Alice Walton de la Walmart.

Jeff Bezos, care acum deține 12% din Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume și cel mai mare acționar al companiei, cu o avere estimată la 110 miliarde de dolari, a declarat „Forbes”, înaintea co-fondatorului Microsoft, Bill Gates, și a președintelui Berkshire Hathaway, Warren Buffett. Jeff și MacKenzie Bezos și-au anunțat despărțirea în ianuarie și au postat mesaje pe Twitter, dezvăluind joi divorțul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri