Caută
Close this search box.

Ucraina ar fi capturat o echipă de asasini GRU

ucraina

Serviciile de securitate ale Ucrainei – SBU – au informat că au capturat o echipă de asasini a serviciilor secrete militare ruse care este responsabilă pentru tentativa de asasinat a unui spion militar ucrainean înainte de alegerile prezidenţiale ucrainene de duminică.

Vasyl Hrytsak, şeful SBU, a declarat că şapte membri ai grupării ruse au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare, iar o a opta persoană a fost reţinută miercuri dimineaţă.

Doi dintre membrii grupării erau cetăţeni ruşi, a declarat procurorul militar Anatoly Matios, precizând că ei sunt ofiţeri ai serviciilor secrete ruse (GRU). Ceilalţi şase sunt cetăţeni ucraineni.

Nu există deocamdată o reacţie din partea GRU. SBU a informat anterior că a capturat mai multe grupări care aparţin serviciilor speciale ruse.

„Cei reţinuţi au fost implicaţi în tentativa de asasinat a unui angajat al serviciilor secrete care aparţin Ministerului Apărării din Ucraina … în Kiev, în aprilie”, a declarat Matios, adăugând că gruparea a plantat o bombă sub maşina bărbatului, însă aceasta s-a detonat prea devreme, rănindu-l grav pe unul dintre cei acuzaţi.

SBU a făcut public un videoclip al incidentului în care un bărbat poate fi văzut cum plasează un dispozitiv sub o maşină pentru ca apoi să aibă loc o explozie. În videoclip mai poate fi văzut un bărbat pe un pat de spital, o parte a braţului său lipsind. El afirmă că este cetăţean rus, născut la Moscova.

Un răspuns

  1. Normal ca trebuie interzis! Ucraina are ceva demnitate nu ca kkta asta de tara unde vin ungurii de la presedinte la primar si fac ce vor ei in Romania. Ba ca.nu suntem o tara unitara, ba ca tinutul asa-zis secuiesc este a lor, ba ca nu recunosc independenta si suveranitatea tarii, ba ti-o spun in fata ca doresc alipirea Transilvaniei la Ungaria, aici in tara la tine si tu taci, gunoi de popor si tara.Toată stima Ucrainei.Cu rusii pe cap dar tot au demnitate si onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri