Caută
Close this search box.

Uluitor. Kovesi a devenit simbolul luptei anticorupţie al Vestelor Galbene din Franţa: Avem nevoie de fosta şefă DNA!

Chiar din țara contracandidatului Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european,  Franța, vine o veste uluitoare. Mişcarea „Vestelor galbene” din Justiţie au continuat protestele împotriva corupţiei, cerând ca nu candidatul francez, Bohnert, ci Laura Codruţa Kovesi să fie numită în funcţia de procuror-şef european și afişând poza acesteia în centrul unei inimi. Reacţia vine după ce autorităţile de la Bruxelles au acuzat în repetate rânduri guvernul României că încearcă să împiedice numirea acesteia.

„Pentru a lupta împotriva corupţiei gulerelor albe, Europa va înfiinţa instituţia „procurorului european”: aşa că nu lăsa pe oricine să fie numit în această funcţie! Împotriva corupţiei, avem nevoie de Laura Codruţa Kovesi”, arată o postare pe pagina de Twitter a Vestelor Galbene din Justiţie.

Alături de mesaj, apar mai multe imagini, printre care şi una în care apare poza lui fostei şefe DNA în centrul unei inimi mari, sub formă de pancartă. Pe afiş apare mesajul: Procuror european împotriva corupţiei / Avem nevoie de Laura Codruţa Kovesi.

O altă imagine arată o captură a unui articol ilustrat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Consiliul Uniunii Europene a transmis, după noua rundă de negocieri avută joi cu reprezentanţii Parlamentului European asupra desemnării viitorului Procuror-şef al UE, că îşi menţine susţinerea pentru candidatul … francez, Jean-François Bohnert. În acelaşi timp, Parlamentul European şi-a reafirmat sprijinul total și foarte ferm pentru românca Laura Codruţa Kovesi. (foto Twitter)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri