Caută
Close this search box.

Un francez din cinci nu vede sensul ori utilitatea slujbei sale

Un studiu a fost realizat cu ocazia zilei muncii, pentru o companie de plasare a forţei de muncă, ce activează în Franţa. La sondaj au răspuns zece mii de francezi. 18% dintre ei consideră că au o slujbă complet inutilă.

Sensul muncii este determinant într-o slujbă, explică un analist citat de Le Figaro. Dar,  lucrătorii francezi nu îşi sacrifică nici securitatea slujbei şi nici salariul pentru a da un sens la ceea ce fac.

Doar 20% ar accepta un salariu mai mic în schimbul unei munci utile.

28% dintre cei care au participat la sondaj susţin că sunt pregătiţi să renunţe la siguranţa pe care le-o oferă postul lor iar un sfert dintre ei ar accepta condiţii de muncă mai puţin favorabile. Cel mai greu ar accepta să renunţe la compensaţiile financiare şi la protecţia socială.

Astfel că o schimbare a locului de muncă nu are loc decât dacă salariatul îşi deschide propria afacere.  Doi din zece francezi chestionaţi au făcut pasul cel mare şi şi-au creat propria afacere.

20% dintre cei chestionaţi estimează că este necesar să schimbe radical meseria pe care o practică. 13% sunt mai puţin radicali şi cred că soluţia ar putea veni chiar din interiorul societăţii în care lucrează, printr-o schimbare de post. Iar 12% cred că ar putea rămâne pe un post similar dar într-un sector diferit.

Iar un salariat din 10 crede că va găsi sensul muncii dacă schimbă tipul de organizaţie – de la o societate de stat, spre exemplu, la o companie privată.

Si tot pentru a găsi sensul muncii, jumătate dintre cei chestionaţi doresc să se formeze într-o altă meserie. Concluzia studiului: protecţia pe care le-o oferă postul este mai importantă decât sensul muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri