Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni condamnarea lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară din DNA, la opt ani de închisoare pentru divulgare de secrete care periclitează siguranţa naţională.

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Răducu Preda, a primit patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului.

Potrivit anchetatorilor, Manolachi ar fi fotografiat o notă secretă a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum şi i-ar fi trimis-o fostului secretar de stat.

În acelaşi dosar, Tudor Bohâlţeanu, fost consilier al ministrului Transporturilor, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare complicitate la trafic de influenţă, Cătălin Radu – doi ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, Andrei Ştefan Caunii – trei ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la spălarea banilor, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, Mihaela Octavia Vasile – trei ani cu suspendare pentru spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, potrivit News.ro.

Elena Simona Hulubariu a primit 2 ani de închisoare cu suspendare- complicitate la trafic de influenţă, Marius Irofte – trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Geanina Cazan a fost achitată pentru complicitate la trafic de influenţă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

44 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =