Caută
Close this search box.

Un poliţist local ar fi fost concediat pentru că purta un tricou „Fără penali”. Unde s-a petrecut asta

Asa devine erou un funcţionar, din cauza unor urmăriţi penal pentru fapte de corupţie… Cazul acestui poliţist local este emblematic.

Patru polițiști locali Florin Florea, Petru Pop, Simona Monica Suciu și Veronica Pop i-au reclamat la DNA și la parchetele mureșene pe primarul Dorin Florea, pe consilierul personal al acestuia, Claudiu Sergiu Maior, și pe actualul șef al Poliției Locale Târgu Mureș, Raul Dacian Matiș.

Iată că la câteva zile, unul dintre denunţători, Florin Florea, a fost destituit din funcţie tocmai de către cel acuzat la DNĂ, şi anume primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea.

Conform unor surse, principalul motiv care a deranjat executivul primăriei Târgu Mureş, unele dintre ele persoane urmărite penal pentru fapte de corupţie, este faptul că funcţionarul de la poliţia locală Târgu Mureş şi-a permis să poarte un tricou pe care apărea scris „Fără Penali în Funcţii Publice”.

Printre motivele oficiale invocate în dispoziţia de destituire, publicată în copie la finalul materialului, se numără faptul că poliţistul local şi-a permis să iasă în presă şi să divulge anumite ilegalităţi sau alte lucruri nu tocmai morale din unele instituţii locale.

La o citire rapidă a tuturor motivelor invocate, multe dintre ele puerile şi departe de transparenţa de care ar trebui să dea dovadă cei care cheltuie banii publici în anul 2019, este simplu de dedus că în urma unui eventual proces deschis de persoana destituită aceasta va avea câştig de cauză.

Este extrem de clară răzbunarea în acest caz, probabil fiind şi o formă de abuz, dar asta vor decide organele abilitate să o facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri