Caută
Close this search box.

Un primar din România vrea să interzică maşinile poluante, inclusiv Euro 5

masini

Un primar a hotărât să interzică, treptat, utilizarea maşinilor poluante în municipiu, până la 1 ianuarie 2023, când nu va mai circula pe străzile din oraş nici un autovehicul înregistrat sub categoria Euro 5 inclusiv.

Potrivit unui comunicat al Primăriei din Iaşi, municipalitatea pregăteşte măsuri ample pentru reducerea nivelului de poluare în oraş, urmând ca într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local să fie discutată varianta interzicerii utilizării maşinilor cu grad ridicat de poluare.

„Cea mai importantă măsură prevăzută este cea de interzicere, din momentul când va fi adoptată hotărârea, a utilizării autovehiculelor înregistrate sub categoria Euro 3 inclusiv şi non-Euro.

De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2021 va fi interzisă utilizarea autovehiculelor înregistrate sub categoria Euro 4 inclusiv, iar începând cu data de 1 ianuarie 2023 utilizarea autovehiculelor înregistrate sub categoria Euro 5 inclusiv. În toate cele trei cazuri decizia se aplică pe raza administrativ-teritorială a municipiului Iaşi şi numai în intervalul orar 6.00 – 22.00”, se arată într-un comunicat al Primăriei Iaşi, citat de News.ro.

Primăria Iași va acorda vouchere posesorilor de mașini poluante, cu scopul de a-i încuraja să renunţe la acestea.

Reprezentanţii municipalităţii ieşene consideră că acest proiect va contribui la înlocuirea unui număr de autovehicule cu normă de poluare ridicată cu autovehicule noi, cu norma de poluare Euro 6, hibrid sau electrice.

Reprezentanţii primăriei susţin că intenţionează să acorde vouchere în valoare de câte 500 de euro unui număr de 25.000 de posesori de autovehicule vechi şi poluante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri