Caută
Close this search box.

UNICEF, statistici dramatice: Cazurile de rujeolă au crescut cu 300 la sută în primele trei luni ale anului

UNICEF a publicat în The Guardian statistici dramatice referitoare la rujeolă: numărul cazurilor a crescut cu 300 la sută în primele trei luni ale anului 2019 și aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani nu au fost vaccinați împotriva rujeolei.

Baza pentru epidemiile de rujeolă din zilele noastre a fost pusă cu ani în urmă. Virusul va găsi mereu copii nevaccinaţi. Dacă vrem să evităm răspândirea aceste boli, trebuie să vaccinăm fiecare copil„, a declarat directorul executiv UNICEF, Henrietta Fore.

Simon Stevens, din cadrul NHS (serviciul național de Sănătate al Marii Britanii) vorbește și el despre gravitatea problemei.

Vaccinarea ta şi a copilului tău împotriva bolilor este esenţială pentru a rămâne sănătoşi, în schimb respingerea acestuia este o problemă de sănătate serioasă„, a declarat Simon Stevens.

Stevens a  cerut platformelor de socializare online, Facebook şi Twitter, să ia măsuri împotriva propagandei şi zvonurile și să aibă toleranță zero față de acest conținut periculos.

Estimativ, între unul şi trei persoane la fiecare 1.000 de cazuri de rujeolă o să moară, existând complicaţii şi pentru persoanele care trăiesc.

Dintre ţările dezvoltate, SUA este cea cu cele mai multe cazuri de copii care n-au primit prima doză de vaccin între 2010 şi 2017, fiind vorba de peste 2,5 milioane de cazuri. Este urmată de Franţa şi Marea Britanie, cu peste 600.000 respectiv 500.000 de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri