Caută
Close this search box.

Varianta propusă de judecătorul Cristi Danileț. Cum să sune întrebarea de la referendum?

secţia specială

Referendumul pe justiție din 26 mai este un demers util, declară la RFI judecătorul Cristi Danileț, care propune și o variantă de întrebare la această consultare populară.

Judecătorul Cristi Danileț e de părere că referendumul pe justiție ”ajută în primul rând pentru a atenționa opinia publică cu privire la importanța justiției și doi, probabil ajută ca tinerii să conștientizeze faptul că trebuie să se implice în viața cetății și să iasă la vot. Cred că este și un calcul politic și unul, ca să spun așa, juridic”.

Magistratul spune cum ar trebui să sune în opinia sa întrebarea de la referendum: ”Sunteți împotriva actelor normative care exclud de la răspunderea juridică sau ușurează răspunderea juridică a demnitarilor și funcționarilor din statul român?”.

Întrebat dacă nu sună prea tehnic, Cristi Danileț a răspuns: ”Poate fi modelată întrebarea, dar în orice caz, răspunsul trebuie să fie unul care să semnifice o interdicție, pentru că dacă poporul român va spune nu, nu suntem de acord cu o astfel de politică penală, atunci orice modificare legislativă ulterioară care este contrară acestei voințe a poporului va fi neconstituțională”.

Un răspuns

  1. ”Sunteți împotriva actelor normative care exclud de la răspunderea juridică sau ușurează răspunderea juridică a demnitarilor și funcționarilor din statul român?”
    Este greu de înțeles pentru oamenii de rând și nu este completă după opinia mea, de aceea propun :
    ,,Sunteți DE ACORD ca DEMNITARII și FUNCȚIONARII STATULUI ROMÂN SĂ NU SCAPE sau SĂ LI SE UȘUREAZĂ RĂSPUNDEREA PENALĂ prin acte normative și administrative ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri