Caută
Close this search box.

Vești bune pentru români! În ce condiții pot primi 25.000 de euro de la stat

rectificare bugetară

Românii vor putea să solicite bani de la stat pentru a-și cumpăra și instala panouri fotovoltaice, potrivit unui program de finanțare al Administrației Fondului pentru Mediu, ce va fi lansat miercuri, 10 aprilie 2019.

Românii care doresc să-și cumpere și să-și instaleze panouri fotovoltaice vor putea să depună cereri pentru a beneficia de ajutorul de 25.000 de euro de la stat începând de miercuri, potrivit avocatnet.ro.

Așadar, prin intermediul acestui program, persoanele care trăiesc în gospodării izolate și neracordate la rețeaua electrică vor putea să beneficieze de bani de la stat pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Astfel, cei vizați sunt cei ce au o casă situată la o distanță de cel puțin doi kilometri față de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice. Aceștia pot depune cereri pentru a solicita până la 25 000 de euro pentru cumpărarea de panouri fotovoltaice începând de pe 10 aprilie, până pe 10 iulie.

Pentru acest an, programul are alocată suma de 230 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că de finanțarea de 25.000 de lei vor putea beneficia peste 9.000 de gospodării. Finanțarea este nerambursabilă și acoperă integral cheltuielile legate de instalarea panourilor fotovoltaice, adică cei interesați nu vor fi nevoiți să plătească niciun ban pentru cumpărarea și instalarea panourilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri