Caută
Close this search box.

Victorie pentru Navalny: Curtea Europeană a drepturilor omului a stabilit că Rusia a încălcat drepturile liderului opoziției

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis marți că Rusia a încălcat drepturile liderului opoziției ruse, Alexei Navalny, prin plasarea lui în arest la domiciliu în 2014 și impunerea altor măsuri restrictive asupra lui, relatează Reuters.

Navalny a fost ținut în arest la domiciliu timp de câteva luni, din februarie 2014, în timp ce el și fratele său Oleg au fost cercetați pentru delapidare într-un caz pe care susținătorii săi l-au catalogat drept motivat politic. Instanța de la Strasbourg a declarat într-o hotărâre că ordinul de arest la domiciliu nu a fost justificat și că restricțiile dure cu privire la el și comunicarea acestuia cu lumea exterioară fuseseră disproporționate față de acuzațiile penale cu care se confrunta. S-a spus că „era evident că fusese tratat în acest fel pentru a-și reduce activitatea publică”.

„Victorie”, a scris Navalny pe social media ca răspuns la această hotărâre. „Sunt sigur că această hotărâre va avea consecințe importante pentru toți cei din Rusia care sunt supuși în mod constant acestui tip de nelegiuire”.

Campionul anti-corupție de 42 de ani este cea mai proeminentă figură a opoziției din Rusia. El a căutat să concureze în alegerile prezidențiale din Rusia în martie 2018, dar a fost blocat din cauza unei condamnări anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri