Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, reacție la avertismentul de la Bruxelles: Nici măcar președintele Parlamentului European nu poate cere oprirea anchetei penale

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă a avut, miercuri, o reacție la avertismentul de la Bruxelles, afirmând că nici măcar președintele Parlamentului European nu poate cere oprirea anchetei penale.

La fel de surprinsă am fost de declaraţiile preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Cred că nici factor sau decident politic, fie chiar şi preşedintele Parlamentului European, nu poate solicita începerea sau oprirea anchetei penale. Ni se cere să nu intervenim în actul de justiţie. Mi se pare un lucru corect, dar oficiali europeni ne cer să oprim anchete penale. Le spun clar că premierul României nu a intervenit şi nu va interveni niciodată în actul de justiţie – a declarat premierul Dăncilă, citat de Mediafax.

Reacţia premierului vine după ce preşedintele PE, Antonio Tajani, a făcut miercuri o declaraţie de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi, afirmând că va trimite o scrisoare autorităţilor române în care le va cere să nu pună obstacole la participarea acesteia la toate fazele procedurii de selecţie pentru postul de procuror şef european.

Pe 27 martie a avut loc a doua rundă negocieri între Parlamentul European şi Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-şef european, funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, care însă nu s-a finalizat cu o concluzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri