Caută
Close this search box.

Viteză la puterea a cincea: Coreea de Sud va lansa primele rețele naționale 5G din lume

Coreea de Sud lansează vineri primele rețele mondiale de telefonie mobilă 5G, un salt transformațional care are deja superputeri pentru controlul unei inovații care ar putea schimba potențial viața de zi cu zi a miliarde de oameni, relatează AFP.

Comunicările super-rapide, anunțate de tehnologia wireless de generația a cincea, vor susține în cele din urmă totul, de la toaster la telefoane; de la mașinile electrice la rețelele electrice. Dar, în timp ce Sudul a câștigat cursa pentru a fi primul care a oferit o asemenea experiență utilizatorului, aceasta este doar o parte a unei bătălii mai largi, care găsește Statele Unite împotriva Chinei și a prins giganți, inclusiv Huawei.

Coreea de Sud a avut mult timp o reputație în tehnică, iar Seul a făcut ca lansarea 5G să devină o prioritate, deoarece încearcă să stimuleze creșterea economică blocată. Sistemul va aduce conectivitatea instantanee a telefoanelor inteligente – de 20 de ori mai rapidă decât cea existentă 4G – permițând utilizatorilor să descarce filme întregi în mai puțin de o secundă. În același mod în care 3G a permis accesul pe scară largă pe web și 4G a făcut noi aplicații, de la social media la Uber, 5G va anunța un nou nivel de conectivitate, împuternicit de viteză. Este esențială pentru dezvoltarea viitoare a dispozitivelor, de la autovehicule care transmit datele de trafic în timp real, la roboți industriali, drone și alte elemente ale internetului obiectelor. Acest lucru face parte integrantă din infrastructura de mâine, iar standardul 5G este de așteptat să aducă aproximativ 565 de miliarde de dolari în beneficiile economice globale până în 2034, potrivit sistemului global al comunicațiilor mobile din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri