Caută
Close this search box.

Vlad Voiculescu: Ministrul Sănătății e în campanie. Managerii sunt numiți tot politic

vlad voiculescu

Controalele vor continua, nu sunt exercițiu de imagine  – sunt afirmațiile ministrului Sănătății,  făcute la câteva zile după controlul-surpriză de la Ploiești. Nemulțumită, Sorina Pintea a cerut demiterea unui director și un control urgent al DSP.  Sorina Pintea transmite un adevăr. O face însă în campanile electorală, într-un sistem în care managerii de spital sunt numiți tot după criterii politice, declară, la RFI, fostul ministru Vlad Voiculescu, acum membru PLUS. 

Vlad Voiculescu: Cred că tot ce trebuie să căutăm întotdeauna este adevărul înainte de toate. Este ceea ce spune doamna ministru adevărat? Da. A doua întrebare pe care trebuie să ne-o punem întotdeauna este „Ce e de făcut?” sau, mai precis, „Ce au de făcut autoritățile?”. Aici, întrebarea de pus către doamna Sorina Pintea este „Care sunt măsurile pe care le ia?”.
Doamna Sorina Pintea este manager de spital. Doamna Sorina Pintea este pe această funcție de un an, dacă nu mă înșel. Cu siguranță are informații despre lucrurile care nu funcționează în spitale. Informațiile sunt de mulți ani. Sunt multe lucruri care nu funcționează și care nu și-au găsit soluție până acum. Ar trebui să ne uităm la transplant. Asta a fost una dintre promisiunile doamnei Pintea inclusiv. Care este soluția acolo? Nu avem încă o legislație care să permită oamenilor să aibă șanse egale la transplant. E un pic târziu și e un pic în campanie electorală.
În 2016 am schimbat legislația în materie astfel încât managerii să raporteze infecțiile nosocomiale. Vedeți că din 2016 raportarea a început să crească. Ceea ce vedem, însă, este în continuare, la o fracțiune din realitate. Faptul că doamna Pintea rostește adevărul e un lucru bun. De asta vă spuneam că prima întrebare pe care ar trebui să ne-o spunem este „Care este adevărul?”. Sigur, (mai sunt și altele.) De ce e rostit adevărul acum, în campania electorală? De ce guvernul a dat mai mulți bani la sănătate și o scoate în față pe doamna Pintea? Cred că lucrurile astea sunt, de asemenea, clare pentru toată lumea. Este un ministru care, totuși, știe carte. Și este un ministru care spune adevărul. Aceste două lucruri o diferențiază clar de majoritatea covârșitoare a miniștrilor acestui cabinet. Oamenii nu știu carte și de obicei nu spun adevărul. Mai niciodată nu spun adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri