Caută
Close this search box.

Zegrean explică amânarea de către CCR a deciziei şi cum ar putea fi condamnat Liviu Dragnea

Zegrean

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a explicat pentru Digi24.ro care este miza deciziei pe care CCR a amânat-o până vinerea viitoare și ce posibilă legătură ar fi între aceasta și ultimul termen de judecată în dosarul „Bombonica”.

Întrebat dacă se va aplica retroactiv decizia CCR în cazul în care luni s-ar da o sentință în dosarul angajărilor fictive al lui Dragnea, iar vineri CCR va admite contestația depusă de Florin Iordache împotriva completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ, Augustin Zegrean a răspuns:

„Păi asta se vrea, să se aplice retroactiv, cum au făcut și în situația completurilor de 5, care au fost declarate ilegale și s-au reluat procesele. Ei asta vor!”

„Judecătorul care judecă luni procesul pe fond nu este obligat să aștepte decizia CCR de vineri, deci, în situația ipotetică în care ar fi pronunțată o condamnare, persoana respectivă ar merge în arest.

Și chiar dacă CCR dă o decizie favorabilă pe 19, ea intră în vigoare doar după publicarea în Monitorul Oficial, după ce va exista o motivare publicată în Monitorul Oficial, mai durează o perioadă”, a explicat Augustin Zegrean.

„Problema este că dacă CCR va da sentința favorabilă, toate dosarele judecate din 2003 încoace, am auzit că sunt 170, vor fi redeschise și faptele sunt prescrise deja. În cele mai multe dosare, faptele sunt prescrise deja.

Și în dosarul angajărilor de la Teleorman se vor prescrie. Dosarele trebuie rejudecate, se constată că răspunderea penală s-a prescris, și gata! Și după aceea vor cere și despăgubiri pentru că au fost încarcerați abuziv”, a spus Zegrean, care a subliniat că CCR ar fi trebuit să respingă sesizarea lui Florin Iordache „de pe scaun”, adică din capul locului:

„Nu e în regulă să se admită această contestație, ar fi trebuit să o declare inadmisibilă pe procedură, pentru că legea spune clar că poate fi depusă doar de președintele Camerei Deputaților și ea a fost făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri