Caută
Close this search box.

2018 – „un an întunecat”. Comunitatea LGBT din Franța a devenit ținta tot mai multor agresiuni

Agresiunea asupra lesbienelor, homosexualilor, persoanelor bisexuale și transsexualilor a atins un nou record în Franța  în 2018, „un an întunecat” pentru comunitatea LGBT, a declarat marți grupul francez SOS Homophobie citat de AFP.

Asociația fără scop lucrativ a înregistrat 231 atacuri fizice, în urma înregistrării anuale anterioare a 188 de atacuri anti-LGBT din 2013 legate de legislația căsătoriei între persoane de același sex. „2018 a fost un an întunecat pentru persoanele LGBT”, au declarat co-președinții SOS Homophobie, Véronique Godet și Joel Deumier, în raportul anual. Numărul de atacuri a crescut cu 66% față de 2017, cu un accent la sfârșitul anului când un caz pe zi a fost raportat grupului.

SOS Homophobie, linia de asistență, site-ul web și serviciile juridice au colectat 1.905 de declarații ale martorilor de abuz al comunității homosexualilor, cu 15% mai mult decât în ​​anul precedent. Defalcarea cazurilor, care ar putea implica mai multe categorii, 62% s-au arătat în respingere, 51% în insulte, 38% în discriminare și 20% în hărțuire. Amenințările și defăimarea au constituit 17 la sută și atac fizic de 13 la sută. Aproximativ 66 la sută dintre martori erau bărbați care erau „mai înclinați să vorbească despre aceasta și să se întoarcă la SOS Homophobie pentru a denunța ceea ce au suferit”.

Asociația a declarat că saltul de 42% din raportarea violenței împotriva lesbienelor a fost legat de dorința mai mare a victimelor de a vorbi și de influența mișcării #MeToo. Cu 23% dintre cazurile raportate, Internetul a fost principalul loc pentru exprimarea fobiei LGBT în Franța. Facebook și Twitter acționează ca o „cameră ecou” a cazurilor zilnice, cu rețelele de socializare care înregistrează mai mult de jumătate din toate cazurile raportate, a spus grupul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri