Caută
Close this search box.

A început Festivalul Internațional de Teatru Idiș. Maia Morgenstern: Actorii tineri sunt extrem de talentați, extrem de dăruiți

De astăzi, 29 mai, până la finalul săptămânii e vremea pentru teatru. Începe a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş, la 71 de ani de la prima aniversare a Teatrului Evreiesc de Stat.

Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat, invitată la emisiunea Ca’n viață, vorbește despre a patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș, TES FEST, și despre oamenii care activează în cadrul instituției, artiștii de pe scenă și oamenii din spatele ei.

Cea mai recentă premieră a Teatrului Evreiesc de Stat este „Scripcarul pe acoperiș”, un spectacol mamut, care a presupus o mare desfășurare de forțe.

Spectacolul a intrat în producție în urma unui casting serios, ținut de regizorul Andrei Munteanu, unde s-au înscris peste 200 de tineri actori.

Actorii tineri sunt „extrem de talentați, extrem de dăruiți, oameni ce s-au implicat în activitatea teatrului. Acolo unde se cântă în idiș, unde se păstrează formula, rețeta, chimia textului” spune Maia Morgenstern.

30 mai este ziua consacrată limbii și teatrului idiș.

În cadrul festivalului vor avea loc spectacole, spectacole clasice, spectacole din Statele Unite ale Americii, Franța, Israel, conferințe, proiecții de film, ateliere, concerte.

Accesul la evenimentele în aer liber este gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri