Caută
Close this search box.

Actrița Peggy Lipton, ”Norma” din serialul Twin Peaks, a murit la 72 de ani

Actriţa americană Peggy Lipton, care a jucat rolul Normei Jennings în serialul “Twin Peaks”, a murit de cancer la vârsta de 72 de ani, au anunţat duminică fiicele ei într-un comunicat, relatează AFP.

“Suntem profund afectate de moartea mamei noastre iubite, în urma unui cancer”, a declarat Kidada şi Rashida Jones, cele două fete pe care Peggy Lipton le-a avut în timpul căsniciei cu producătorul Quincy Jones.

Actriţa a devenit cunoscută la începutul anilor 1960 pentru rolul din seria “Mod Squad”. Serialul poliţist produs de Aaron Spelling a fost difuzat între septembrie 1968 şi martie 1973 în SUA şi începând din 1971 în Franţa.

Datorită acestui rol, Peggy Lipton a fost nominalizată de patru ori la premiile Emmy şi a câştigat un Glob de Aur.

După o pauză în care şi-a crescut fetele, ea a revenit în televiziune în serialul “Twin Peaks”, creat de David Lynch şi Mark Frost, cu actorul Kyle MacLachlan în rolul principal. Ea a reluat rolul Norma Jennings, proprietară a “Double R Diner”, în cel de-al treilea sezon difuzat în 2017.

Născută la New York pe 30 august 1946, Peggy Lipton şi-a început cariera ca manechin în adolescenţă şi, începând de la vârsta de 19 ani, ea a obţinut roluri mici în seriale precum “Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri