Fostul premier Adrian Năstase anunţă că a decis constituirea unui grup de sprijin pentru PSD, împreună cu Octav Cozmâncă şi cu alţi foşti şi actuali lideri ai Partidului Social Democrat.

„Împreună cu Octav Cozmâncă şi cu alţi foşti şi actuali lideri ai PSD, am decis să constituim Grupul de sprijin pentru actualul PSD, ţinând seama de situaţia dificilă a partidului după alegerile europarlamentare”, a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

Octav Cozmâncă (72) a fost, în perioada comunistă, șef al sectorului coordonare (cancelarie, pregătire acte normative) în cadrul Consiliului de Miniștri (1983-1989), fost șef de cadre al CC al PCR. În perioada 1992 – 1996 a fost secretar de Stat, Șef al Departamentului Administrației Publice Locale din cadrul Guvernului României, iar în perioada 2000 – 2003 a fost ministrul Administrației publice locale, în Guvernul Năstase.

Trece drept un pesedist devotat fostului președinte Ion Iliescu, un birocrat format la școala comunistă.

Adrian Nastase a fost primul premier al României condamnat în două dosare pentru fapte de corupţie la nivel înalt. Acesta a condus guvernul între anii 2000 şi 2004, perioadă cunoscută ca fiind una dintre cele mai negre de după ’89, pentru libertarea presei şi independenţa sistemului judiciar. De profesie jurist, politicianul a fost preşedinte al PSD.

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv şi irevocabil la doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice.

Faptele din dosarul “Trofeul Calităţii” s-au petrecut în 2004, când Năstase camuflat strângerea de fonduri pentru campania sa electorală pentru alegerile prezidenţiale prin iniţierea unui simpozion. Manifestarea “Trofeul calităţii în construcţii” a fost organizată de către Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC), iar taxele de participare încasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firmă care a prestat diverse servicii în campania prezidenţială a liderului social-democrat.

A doua condamnare a fost în dosarul “Zambaccian”, pe 6 ianuarie 2014, la 4 ani cu executare. Acuzaţia: a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu.

102 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Mare mai este supararea lui A. Nastase. El cu glontul lui, sprijnit de gat cu un fular si cu sprijinul unui procuror si a mai multor medici, a fost boier. Cand a vazut mahalagismele astea cu asasanii ratangii, argintul viu din fructe de mare si sarme nefiresti din cururi de primarite, la cati bani i-a lasat Tamara si-a jurat reinvierea (cu aprobarea lui IPS Daniel) politicienilor staif. Era si cazul, baronii nasiti de el pana in 2004, iar se bulucesc la Bucuresti si lasa provincia de izbeliste. Dar face si el o greseala colosala. Lasa pe seama lui Basescu (europarlamentar nou nout de Bruxelles) toata diaspora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =