Caută
Close this search box.

Alegerile locale din Turcia: Procurorii turci cercetează neregulile electorale de la Istanbul

Procurorii turci au lansat 32 de investigații privind acuzațiile de nereguli la alegerile locale din Istanbul din 31 martie și au convocat mai mult de 100 de oficiali ai secțiilor de votare pentru a fi interogați drept suspecți, a declarat agenția de știri Anadolu, informează Reuters.

Partidul președintelui Tayyip Erdogan, AKP, a solicitat anularea și reluarea votului de la Istanbul, o perspectivă care a ținut piețele financiare din Turcia la limită. Rezultatele inițiale și câteva reluări ale alegerilor locale la nivel național au arătat că AKP a pierdut controlul asupra Istanbulului și a capitalei Ankara. Principalul partid din opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), în alianță cu partidele mai mici, a câștigat primăria din ambele orașe și a încheiat un sfert de secol de control al AKP și al predecesorilor islamici, reprezentând o lovitură pentru Erdogan.

Investigațiile s-au axat pe districtele Maltepe, Kadikoy și Atasehir din Istanbul, a declarat Anadolu. Suspecții au fost cercetați cu privire la acuzațiile de încălcare a legii electorale și de abuz de poziție în numărarea voturilor și introducerea datelor. Procuratura din Istanbul a refuzat să comenteze. Înaltul Consiliu Electoral urmează să se pronunțe asupra provocării AKP privind rezultatul alegerilor din Istanbul.

La o lună după alegeri, oficialii AKP își pun la îndoială alianța cu Partidul mișcării naționaliste, pe care unii îl acuză pentru unul dintre cele mai mari eșecuri electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri