Caută
Close this search box.

ALERTĂ meteo! Cod portocaliu și galben de vreme rea până sâmbătă. Avertizările acoperă și locurile care vizează vizita Papei Francisc

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu și unul galben de instabilitate atmosferică, valabile în aproape toată țara de vineri, după prânz, până sâmbătă dimineață. Avertizările acoperă și locurile care vizează vizita Papei Francisc

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada 31 mai, ora 15.00 – 1 iunie ora 10.00.

Foto: ANM

În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Codul galben este valabil în intervalul 31 mai, ora 12.00 – 1 iunie ora 10.00:

În intervalul menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării, mai notează meterorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri