Caută
Close this search box.

Alte probleme pentru Boeing. China Eastern Airlines solicită compensații

China Eastern Airlines a depus o cerere de despăgubire din partea companiei Boeing pentru menținerea la sol și livrarea întârziată a aeronavelor 737 MAX în urma a două accidente mortale, a confirmat miercuri purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, potrivit AFP.

Agenția de știri Xinhua a raportat cererea de despăgubire mai devreme miercuri, dar nu a furnizat detalii financiare sau de altă natură. Un purtator de cuvant al China Eastern a confirmat raportul, dar a refuzat să comenteze.

La 11 martie, China a devenit prima țară care a ordonat flotei sale aeriene  interne să mențină la sol modelul ca urmare a celor două tragedii. Cu o zi înainte, un Ethiopian Airlines 737 MAX s-a prăbușit la câteva minute după decolarea din Addis Abeba, omorând toți cei 157 de oameni aflați la bord, dintre care opt din China. Asta a urmat accidentului din octombrie al unui Lion Air 737 MAX, care s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la Jakarta, ucigând toate cele 189 de persoane aflate la bord.

China Eastern „a declarat că menținerea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX 8 a dus la pierderi mari pentru companie, iar pierderile se extind”, a declarat Xinhua. Aceasta a declarat că compania aeriană a refuzat să dezvăluie detaliile unei scrisori de revendicare care a fost trimisă companiei Boeing. Transportatorul din Shanghai a menținut la sol baza sa de 14 avioane MAX, în timp ce gigantul aviatic din SUA abordează riscurile legate de siguranță. Boeing a recunoscut sâmbătă că a trebuit să corecteze defectele în software-ul său de simulator de zbor 737 MAX folosit pentru a instrui piloții. Declarația firmei cu privire la simulator a marcat o primă recunoaștere a unui neajuns, deoarece cele două accidente au dus la menținerea la sol la nivel mondial a celui mai bine vândut avion. Sistemul anti-stand pe modelele MAX a fost învinuit în mare parte pentru tragedia Ethiopian Airlines.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri